1900 lü yıllarda Mehmet ÖZDEN ile Helvacılıkla Helva üretimi ve satışı ile başlar Ailenin Ticaret Serüveni…
O zamanlar, pek Lokanta kavramı olmadığından zamanın meşhur Helva Ekmek hatta
“HALVA EKMEK” kavramı köylüler arasında meşhur o zamanlar, Köylüler kendi aralarında hatta Kasabaya ilçeye Pazara gitme kavramını Helva Ekmek ile özdeşleştirmişlerdir. Kasabaya inilip Pazara gidildiyse mutlaka Helva Ekmek yenilmelidir. Yok eğer Helva Ekmek yenilmediyse o hafta Pazara gidilmiş sayılmaz köylüler arasında.
1943 yılına kadar Mehmet ÖZDEN ile oğulları Seyit Ahmet Özden ve İsmail Özden birlikte yaparlar Helva Ticaretini…
1943 yılında Seyit Ahmet Özden (DEDE) in Babasının ve kardeşinden ayrılıp kendi mekanını açar. Bu mekânda Helva alım satımının yanında Yağ Zeytin Ticaretine de başlamasıyla ayrı bir sektörde Ticarete başlar… Sadece yağ zeytin değil, sabunun yanı sıra köylülerin ürettiği ve yetiştirdiği Susam, Badem, Ceviz, gibi ürünlerin de ticaretini yapar.
Önceleri sadece yağ zeytini üreticiden alıp tüketiciye satımıyla başlayan ticaret, sonrasında alınan zeytinlikler ve o zeytinliklerden alınan ürünler ile birlikte iş hem zeytin yetiştiriciliği ve üretimi, hem de toptan ve perakende işin boyutu değişir. Zamanın Tek arabalarıyla özellikle Balıkesir in Salı Pazarı ticaretlerinin dönüm noktasını oluşturur.
Seyit Ahmet Özden in tek oğlu Muammer Özden(D.T. 1954) çocukluk yıllarından beri Kah dükkan Kah Salı Pazarı, Kah zeytinlikler derken o koşuşturmalar sonrasında 1985 yılında Babası Seyit Ahmet Özden in resmen Emekli olmasıyla (fiilen değil) işin başında bulur kendisini…
Muammer ÖZDEN zeytin zeytinyağı alım satımının yanı sıra 90 lı yıllarda Toptan Bitkisel yağ ticaretine atılarak ilçedeki Bitkisel Rafineri Yağ tesisinin kapanmasını fırsat bilerek sektördeki boşluğu iyi değerlendirir ve ticaret hacmini artırır. O zamanlar günümüzdeki Süpermarketlerin şu andaki gibi yaygın olmaması ve Semt pazarlardaki hareketlilik özellikle Pazarcılara Toptan Satış hacminde ciddi bir potansiyele ulaşılır. Bu ticaretten sağlanan gelirler Zeytinlik gayrimenkul alımına aktarılır. Ve ilçenin gözde mevkilerinde ciddi miktarda zeytin sayılarına ulaşılır.
2009 yılında Muammer Özden in Tek oğlu Seyit ÖZDEN İstanbul’da üniversite eğitiminin ardından aile istişaresiyle ve de Kendi işinin sahibi olmak, kendi mevcut Aile işletmesini geliştirmek maksadıyla memleketine Havran a döner. Baba Muammer Özden ile birlikte Ortak bir şirket kurulur. Zeytinyağında yıllardır süregelen işin uzmanlığı ve bu alanda alınan eğitimlerin ve bilgi ve deneyimleri ve Sağlığı çağrıştıran “ DR. Yağcı “ Markası Tescil edilir. Gerekli Üretim izni belgeleri alınır. Zeytin ve Zeytinyağı alakalı bütün süreç yeniden yorumlanır ve daha Kaliteli ve Butik Üretim hedeflenir.
Zeytinliklerin bakımı, işlenmesi ve zeytin hasatında İYİ TARIM a geçilir. Alanında uzman Tarımsal Danışmanlar ile birlikte Zeytinin Tarladaki ve sonrasındaki işlemler kontrol altına alınır. Zeytin Hasatında Ağaca zarar vermemek, hasarsız ürün almak ve maliyetleri düşürmek maksadıyla Makinalı Hasat a geçilir. Daha Kaliteli Yağ ve Zeytin için ERKEN HASAT yapılır. (Ekim ve Kasım Aylarında)
Zeytin Toplandıktan sonra Çuval a koymak yerine Kasalara konulur ve beklemeden ivedilikle daha önceden Randevusu alınmış Zeytin sıkımı yapılacak Anlaşmalı Fabrikaya ulaştırılır.
Ve bu Sayede çok Kaliteli Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytin Yağları elde edilir.
İlk Defa Katıldığımız 05.04.2016 tarihinde Zeytin dostu 9. Ulusal Zeytinyağı Yarışmasında Gümüş Madalya alındı.
Elde edilen zeytinyağları, zeytin ve sabunlar Toptan ve Perakende olarak hem internet ortamında hem de Havran daki satış yerlerinde satışa sunulmaktadır. Satışların çoğunluğunu dükkandan yapılan toptan alışverişin yanı sıra Kargo ile gönderim yapılan Perakende Tüketicilerin yaptığı alışverişler sağlamaktadır.